Start het gesprek
Stop kindermisbruik


Privacy

Wie zijn wij?

Welkom bij Stop it Now!, onderdeel van Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM). Stop it Now! biedt anoniem, vertrouwelijk en gratis telefonische hulp aan mensen die seksuele gevoelens voor minderjarigen ervaren, of personen die deze gevoelens vermoeden bij iemand in hun omgeving.

Doel

Ons doel is seksueel kindermisbruik voorkomen door hulp te bieden aan mensen die dreigen een grens over te gaan of dat al zijn gegaan ten aanzien van minderjarigen.

Voor wie?

Stop it Now! biedt anoniem, vertrouwelijk en gratis hulp aan:

  • mensen die seksuele gevoelens ervaren ten aanzien van minderjarigen,
  • mensen die seksueel gedrag hebben vertoond ten aanzien van minderjarigen of hiertoe neigen,
  • naasten van bovenstaande (partners, ouders, familie, vrienden, collega’s et cetera),
  • professionals (leraren, opvoeders, huisartsen et cetera).

Zo helpt Stop it Now!

  • we nemen de tijd om goed te luisteren,
  • we geven advies over wat je kan doen of met wie je contact kan opnemen,
  • we schatten samen met jou alle risico’s in en bekijken de stappen die je kan ondernemen. We laten de beslissingen aan jou over, tenzij er een minderjarige direct in gevaar is,
  • we wijzen je – als jij dat wilt – de weg naar de gepaste hulpverlening.

Door wie?

De medewerkers aan de telefoonlijn zijn hulpverleners met expertise in het bespreken van seksualiteit. Alle medewerkers zijn getraind in telefonische hulpverlening.

 
Doneren
 
Stop it Now! ontvangt subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie Justitie en Veiligheid. Daarnaast worden wij gesteund door onder andere private donateurs en (media-)bedrijven; mensen die het belang van Stop it Now erkennen en met hun bijdrage kindermisbruik willen voorkomen.
 
Indien u Stop it Now! wilt steunen, dan is uw donatie zeer welkom op bankrekeningnummer NL 75 ABNA 0468 3254 92 t.n.v. Stop it Now! Je kunt ook online doneren via Geef.nl. Hier kun je kiezen uit verschillende betaalopties, zoals iDEAL, machtiging, creditcard en PayPal. Doneren via Geef.nl kan ook anoniem. Als je wilt dat jouw donatie specifiek bij het programma Stop it Now! terecht komt, kun je dit vermelden bij jouw gift.
 
Wilt u eerst meer weten over het gebruik van uw donatie, neem dan contact op met info[@]stopitnow.nl (haakjes weghalen) of bel 0800 266 64 36.